Artikel

Gratis je auto verkopen

09-02-2018 - 12:11:23 | El Coche
Gratis je auto verkopen

Gratis je auto verkopen

Je auto verkopen kan vandaag op ontzettend veel manieren. Je kan je auto zelf aan een particulier verkopen via Marktplaats, Een indicatie bod krijgen van Wij kopen auto's of kiezen voor een auto verkoopservice zoals die van AutoVendi.

Dit zijn de verschillen

Een advertentie plaatsen op openbare marktplaatsen is in principe de meest bekende manier om je auto te verkopen. Er zijn immers veel gebruikers op dergelijke sites waardoor het lijkt alsof dit een makkelijke manier is om je auto te verkopen. Niets is minder waar blijkt uit de praktijk.

De nadelen van je auto verkopen via marktplaatsen zijn:
 • Je ontvangt bijna nooit het geboden bedrag. Je moet bijna altijd opnieuw onderhandelen en als je geen verkoper van beroep bent, dan ga je de onderhandeling 9 van de 10 keer verliezen. Zeker als een autohandelaar jouw auto wil kopen.
 • Er wordt vaak met vals geld betaald en tegenwoordig worden er zelfs Internetbankieren applicaties nagemaakt om jou op te lichten zoals Alberto Stegeman al aan het licht heeft gebracht in zijn programma Stegeman op de bres en terug te lezen is in een eerder artikel op onze blog.
 • Je wordt een makkelijk doelwit voor criminelen en je weet dus niet wie er allemaal bij jou thuis over de vloer komen. Criminelen kunnen doen alsof ze langskomen om je auto te bekijken maar ondertussen willen ze eigenlijk alleen even kijken wat jouw huis aan dure spullen te bieden heeft. Daarnaast zijn marktplaatsen net snoepwinkels voor autodieven. Ze kunnen precies zien waar ze een bepaalde auto terug kunnen vinden.

Taxatie websites

Er zijn veel websites waar je alleen een kenteken en kilometerstand hoeft in te vullen en vervolgens direct een prijs te zien krijgt. Dit is natuurlijk veel te mooi om waar te zijn en eigenlijk is het ook een beetje je eigen schuld als je daar intrapt. Je auto verkopen via een dergelijk systeem tegen het in eerste instantie geboden bedrag gaat dan ook in 99% van de gevallen niet gebeuren.

Bij de waarde van een auto komt veel meer kijken dan alleen een kenteken en kilometerstand. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de gebruikssporen, grote beschadigingen, onderhoudshistorie, staat van de banden, technische gebreken, verkoopsnelheid (vraag uit de markt) en noem maar op. Allemaal factoren die een taxatieprogramma niet meetelt.

Wil je je auto verkopen voor een goede prijs, dan zijn dit niet de websites waar je je auto moet adverteren.

Auto verkoopservice platform

Je auto verkopen via een auto verkoopplatform is de meest veilige manier om je auto te verkopen. Maar ook hier zal je zelf eerst een beetje onderzoek moeten doen naar welke partij betrouwbaar is en welke niet.

Er zijn veel autobedrijven waaronder ook een aantal louche autobedrijven die het succes inzien van auto verkopen platforms. Zij laten een mooie website bouwen die lijkt op de bekende sites en doen vervolgens biedingen om je langs te laten komen. Eenmaal daar wordt er opnieuw onderhandeld over de prijs. Natuurlijk zijn er ook bedrijven die er niet op uit zijn maar 9 op de 10 werken op deze manier.

Voorbeelden van websites die zelf auto's inkopen:
Autodealerxl.nl - Auto Olijnsma
Bidcars.nl - Adelaar auto's
Autoverkoopplan.nl - Boegiecars
Autoophaalservice.nl - Autoland
Autostekoopgevraagd.nl - GP auto's
Vertrouwduwautoverkopen.nl - Autogroothand Friesland
Hoogsteautoinkoopprijs.nl - Sleutelbloem auto's
autoinkoopexpert.nl - Mamo auto's
Sloopautogevraagd.nl - Mamo auto's
Bestelautoinkoop.nl - Mamo auto's
Schadeautonuverkopen.nl - Mamo auto's
Autoinkoophuis.nl - Auto verkoophuis Soest

Sommige website sluiten ook autobedrijven aan als kopers. Het nadeel daarvan is dat de autobedrijven die zo'n website hebben, zelf alle mooie en goedkope auto's eruit vissen en de overige "meuk" mogen de betalende inkopers hebben. Niet echt netjes als je het ons vraagt.


De professionele jongens

Gratis en veilig je auto verkopen via AutoVendi of een andere partij is de beste optie voor consumenten. Deze auto verkoopsites proberen voor jou als consument een veilige deal, zonder gedoe te regelen. Zij proberen te onderscheiden in de markt ten opzichte van elkaar. Ik wil van mijn auto af onderscheidt zich met het grootste kopersbestand. ANWB auto verkopen onderscheidt zich door samen te werken met BCA Autoveiling. Daardoor kunnen zij op iedere auto een redelijk goed bod doen. AutoVendi onderscheidt zich door echt met de consument mee te denken en altijd een betere deal te regelen dan de voorstellen die men al heeft liggen. Daarnaast zijn de biedingen van AutoVendi gegarandeerd.

Je auto verkopen via een verkoopplatform betekent wel dat je niet de hoofdprijs krijgt. Je krijgt ook geen kale inkoopprijs maar een bedrag dat tussen inkoop en verkoop in ligt. Aan jou als gebruiker de keuze om te kiezen voor een veilige auto verkoop zonder gedoe en ultra veilig of één van de eerder genoemde opties.

Reacties

 • tqggAJFS8 maand geleden / antwoorden

  2014, our data support the notion that memory engram reactivation is a non random process that occurs significantly above chance level of neural ensemble reactivation can you buy priligy online

 • hedoedgew1 jaar geleden / antwoorden

  cialis 20mg Moreover, vitamin C treatment was dose independent and transporter independent, such as sodium dependent vitamin C transporter 2 SVCT 2 28, 30, 31

 • zzozslxes2 jaar geleden / antwoorden

  Gratis je auto verkopen
  [url=http: //www.g02u02vq9699q9 67u7sj84r0gwcqdtr5s. org/]uzzozslxes[/url ]
  azzozslxes
  zzozs lxes http://www.g02u02vq9 699q967u7sj84r0gwcqd tr5s.org/

Laat een reactie achter