Artikel

Het gevaar van openbare marktplaatsen

25-05-2020 - 17:28:41 | El Coche
Het gevaar van openbare marktplaatsen

De opvallend kelderende cijfers van Marktplaats en Speurders gaven het al een beetje aan maar het is inmiddels voor bijna iedereen wel duidelijk dat het een verschrikkelijke opgave is om je auto via het internet te verkopen, en zeker via openbare marktplaatsen. Mart uit De Meern heeft dit op een wel heel vervelende manier mogen ondervinden. 

Mart wilde zijn auto eigenlijk al niet verkopen, maar doordat zijn contract niet werd verlengd was hij genoodzaakt zijn Golf VII GTI online te zetten. Al redelijk vlot kwam er een potentiële koper in beeld die 's middags wel even kon komen kijken. Het was Mart door alle ervaringen van anderen inmiddels al wel duidelijk dat zijn auto verkopen via een openbare marktplaats gevaarlijk kon zijn dus heeft hij twee vrienden gevraagd om bij de bezichtiging aanwezig te zijn. 

De potentiële koper zag er niet al te gevaarlijk uit en deed een welbekend rondje om de auto heen lopen, even naar de motor luisteren en vervolgens vroeg hij toestemming om even in de auto te zitten om de ramen te checken. Dat was geen probleem voor Mart echter voordat hij en z'n vrienden er weet in hadden ging de niet gevaarlijk uitziende "koper" er toch snel vandoor met de GTI, weg auto! Mart z'n vrienden zijn er nog wel achteraan gereden maar konden de snelle GTI niet bijhouden zonder gevaar te creëren dus zijn ze afgehaakt. 

Check beelden hier

Uiteindelijk duurde de carjack niet lang. De dief is bij (hoe verzin je het) Diefdijk op een betonnen rand van een brug geknald. Vervolgens heeft hij nog een vluchtpoging gewaagd maar uiteindelijk viel hij bewusteloos neer, waardoor de beste man alsnog in de boeien geslagen kon worden. Volgens het Algemeen Dagblad is de man per trauma helicopter afgevoerd. Nu maar hopen dat de verzekering het vergoedt.

Vandaag de dag is je auto verkopen misschien wel het verstandigst via een tussenpersoon of gewoon inruilen bij de dealer, als levert dat laatste vaak het minst op. 

Reacties

 • AmRohvPDS3 dag geleden / antwoorden

  EtLzosSKOuY

 • MVFfwIknDN1 week geleden / antwoorden

  gsVneKyZNCcpfjU

 • mUfuNgLA1 week geleden / antwoorden

  sRTWqeLABjXkl

 • COLYpesjZ3 week geleden / antwoorden

  tguUeoipMxPYQ

 • tnVhgEIv4 week geleden / antwoorden

  KjcfWavxeQ

 • RKHvfipq4 week geleden / antwoorden

  aEGsdYFm

 • evUdYuxFt1 maand geleden / antwoorden

  tkBsxfgUlwDZ

 • hiCqWaFT2 maand geleden / antwoorden

  aKdRroIwf

 • vpstpio3 maand geleden / antwoorden

  Het gevaar van openbare marktplaatsen
  vpstp io http://www.gua8p3523 i336cmc23i8mtk1022o5 nivs.org/
  avpstpio

  [url=http://www.gua 8p3523i336cmc23i8mtk 1022o5nivs.org/]uvps tpio[/url]

 • Joris1 jaar geleden / antwoorden

  Vervelend om een autodiefstal mee te maken! Ik kan erover meepraten, want het is mij eens overkomen. Jammer genoeg had ik geen passend alarm systeem, waardoor ik mijn auto kwijt raakte. Tegenwoordig kun je een alarm aanschaffen, waardoor de motor op afstand wordt uitgemaakt. Hier zou het goed van toepassing zijn.

Laat een reactie achter