Artikel

Zakelijke Autoverzekering afsluiten

08-01-2020 - 16:26:15 | El Coche
Zakelijke Autoverzekering afsluiten

Een zakelijke autoverzekering afsluiten

Wanneer je een bestelauto hebt van de zaak of voor je eigen bedrijf, dan kun je deze zakelijk verzekeren. Dit kan nodig zijn wanneer een particuliere autoverzekering niet de juiste dekkingen biedt voor de diensten die je met deze auto levert. Een zakelijke autoverzekering biedt bijvoorbeeld ook dekkingen ten aanzien van koeriersdiensten, betaald personenvervoer, goederenvervoer, een rijschool of een leasebedrijf en een garage. Wanneer je met je auto alleen naar je werk en terug reist, dan is een particuliere autoverzekering voldoende en valt dit onder privégebruik van een auto.

Waarom een zakelijke verzekering afsluiten?

Zakelijke autoverzekeringen worden veelal afgesloten voor auto's met het zogeheten grijze kenteken. Dit geldt voor vrachtwagens en bestelauto's. Het kenteken is echter gewoon geel, maar het kentekenbewijs was voorheen altijd grijs, vandaar de nog steeds gebruikte naam. Voertuigen met een grijs kenteken kunnen zowel zakelijk als privé gebruikt worden. Wanneer je een bestelauto voor zakelijke doeleinden gebruikt, dan kan het zijn dat je van verschillende belastingvoordelen geniet zoals de BTW-aftrek van je bestelauto, wegenbelasting en vrijstelling van BPM. Wanneer je ondernemer bent in Nederland dan word je automatisch vrijgesteld van omzetbelasting. Het wordt echter wel door de Belastingdienst vereist dat je jaarlijks meer dan 10 procent van je kilometers zakelijk rijdt. De BPM wordt alsnog berekent wanneer je bijvoorbeeld je bestelauto particulier verkoopt en deze auto jonger is dan vijf jaar, wanneer je onderneming stopt of wanneer je je bestelauto ombouwt tot een personenauto.
 

Belastingvoordelen zakelijke autoverzekering 

Wanneer je een zakelijke autoverzekering afsluit dan kun je aangeven dat je wel het BPM wilt berekenen, waardoor de kosten van de premie weer lager liggen. Wanneer je een auto voor je bedrijf koopt, dan wordt er altijd btw in rekening gebracht. Wanneer je voor je werk of bedrijf BTW-belaste werkzaamheden doet, kun je de BTW-kosten over de koop van je auto aftrekken. Wanneer je een autoverzekering zakelijk afsluit, kun je aangeven of je de BTW wilt laten verrekenen en dus minder premie zal betalen. Wanneer je als ondernemer geregistreerd bent voor omzetbelasting worden er automatisch minder kosten berekend voor de wegenbelasting. Je moet dan wel aan een paar voorwaarden voldoen zoals een BTW-nummer hebben, de bestelauto dient op jouw naam te staan en er moeten meer dan 10% van het aantal kilometers per jaar aan zakelijke ritten zitten. Wil je nou zeker weten dat je de best passend autoverzekering hebt? Je autoverzekering vergelijken kan gemakkelijk en snel via de pagina autoverzekering afsluiten Overstappen.nl.

Reacties

 • mqsxlvfzmv1 week geleden / antwoorden

  Zakelijke Autoverzekering afsluiten
  amqsxlvfz mv
  [url=http://www. g63t7l5bkenkd906c518 5w9l50v4tj8gs.org/]u mqsxlvfzmv[/url]
  mq sxlvfzmv http://www.g63t7l5bk enkd906c5185w9l50v4t j8gs.org/

 • MAzZPsmI4 maand geleden / antwoorden

  IUAMfQgx

 • rfwPkRjFaT4 maand geleden / antwoorden

  dBpqkTOeIN

 • tQNlngFUD4 maand geleden / antwoorden

  uVPRaoCzNSUX

 • GaXtcANRCd4 maand geleden / antwoorden

  kjQfRNmWu

 • bviibdlcm5 maand geleden / antwoorden

  Zakelijke Autoverzekering afsluiten
  [url=http ://www.g8hs9121a4t31 nj5uz7fpj526ed14x4is .org/]ubviibdlcm[/ur l]
  abviibdlcm
  bvii bdlcm http://www.g8hs9121a 4t31nj5uz7fpj526ed14 x4is.org/

 • FoAlpsKMG6 maand geleden / antwoorden

  FtmbhXJA

Laat een reactie achter