Artikel

Het gevaar van marktplaats

28-12-2017 - 17:17:31 | Rogier
Het gevaar van marktplaats

Het gevaar van marktplaats.

Je auto verkopen kan op meerdere manieren, maar wat is nou een betrouwbare manier en hoe bent u er zeker van dat dit betrouwbaar is? In het programma van Alberto Stegeman op de bres worden de gevaren getoont van openbare advertenties op marktplaats. Mocht u advertenties plaatsen op marktplaats dan is dit artikel zeer interessant voor u.


Wij zullen u toelichten hoe de oplichters te werk gaan en hoe u erachter kan komen of u te maken heeft met een oplichter.


Mocht u geinteresseerd zijn in de aflevering van Stegeman op de Bres kunt u op de onderstaande link klikken. Het gedeelte over de auto begint bij minuut 15.50


Link: Klik hier voor de video.

De nep applicatie

Het verkopen van uw auto op marktplaats klinkt zeer vertrouwelijk, maar toch zijn er meerdere oplichters actief. De oplichters maken gebruik van een nep applicatie waarbij het lijkt alsof de criminelen betaald hebben, terwijl dit in de werkelijkheid niet het geval is.


Om te beginnen wordt de verkoper van de auto benaderd door een persoon die niet echt geïnteresseerd is in de onderhoudshistorie, kilometerstand, schade etc. van de auto. Het enige belangrijke dat telt is het bedrag van de auto.


Hierna wordt er gesproken over de manier van betalen en daarbij wordt er gevraagd welke bank de verkoper van de auto heeft. ‘Toevallig’ is dit een andere bank en dus zal het minimaal een dag duren voor het geld op de rekening van de verkoper staat.  


Als u goed luistert naar de oplichter kunt u vaak al in de gaten hebben dat de oplichter gebruik maakt van smoesjes oftewel fabels. Een voorbeeld hiervan is dat de oplichter in de aflevering van Stegeman op de bres zegt dat hij het bedrag met behulp van zijn telefoon over wilt maken want zijn vader is op vakantie.  


Let op! Een aantal belangrijke tips voor voorkomen van fraude

  • Het betalen van een transactie via de telefoon kan nooit hoger zijn dan 5.000,-. Mocht u de persoon vertrouwen dan is het alsnog belangrijk om het voertuig pas mee te geven mocht het geld daadwerkelijk op uw bankrekening staan.


  • De nep applicatie laat zien dat het geld zogenaamd al overgemaakt is en ook bestaat er de mogelijkheid om te zien dat het bedrag is afgeschreven. De oplichters laten de verkoper van de auto meestal meekijken, want dit wekt natuurlijk vertrouwen op.


  • Dit is niet alleen het geval bij auto’s, maar bij allerlei soorten grote transacties en de boeven worden steeds slimmer. Wilt u er zeker van zijn dat uw niet wordt opgelicht bij het verkopen van uw auto? Dan heeft u de mogelijkheid om erkende bedrijven zoals Autovendi in te schakelen.

Reacties

  • gwjmjscsnh4 week geleden / antwoorden

    Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Laat een reactie achter