Artikel

In Saudi-Arabië is er een showroom geopend voor alleen vrouwen!

15-01-2018 - 17:16:44 | Rogier
In Saudi-Arabië is er een showroom geopend voor alleen vrouwen!

Vrouwen in Saudi-Arabië pleiten al jaren voor het recht om te mogen autorijden. Dit probleem werd tien jaar geleden al besproken. In deze jaren hebben zij al van alles geprobeerd om auto te mogen rijden. Jammer genoeg heeft dit al die jaren geen positief resultaat geleverd.   

 

Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel voor de Arabische dames, want afgelopen september kwam er een eind aan deze ongein. De prins van het land heeft namelijk op de staatstelevisie aangekondigd dat vrouwen voortaan hun rijbewijs mogen halen. Zo krijgen de dames het recht om legaal de weg op te gaan. Of dit een moeilijke beslissing was? Ja dat was het zeker, want naast het feit dat het simpelweg gewoon niet mocht, was het volgens de bevolking schadelijk voor de gezondheid.

 

De veranderingen van de tradities zijn te danken aan de nieuwe prins van Saudi-Arabië. De prins maakt namelijk een einde aan meerdere bizarre tradities van saudi-Arabië.  Na de beslissing van de prins kunnen vrouwen de volgende belangrijke stap ondernemen: een eigen auto aanschaffen.

 

De Saudische vrouwen krijgen voor het aanschaffen van een nieuwe auto een eigen toegewijde plek. Er is een showroom geopend waar enkel alleen vrouwen zijn toegestaan. Naast het feit dat er alleen vrouwen zijn toegestaan in de showroom, zijn er ook alleen vrouwen toegestaan in het winkelcentrum waar de showroom zich begeeft. Naast het feit dat er alleen vrouwen welkom zijn, mogen er ook alleen vrouwen werken.

Reacties

    Er zijn geen reacties.

Laat een reactie achter