Artikel

Verkoop vandaag jouw auto

16-11-2017 - 11:35:18 | Rogier
Verkoop vandaag jouw auto

Ben jij van plan om je auto te verkopen? En wil je dit op een snelle en betrouwbare manier doen? Er zijn meerdere bedrijven die dit doen bijvoorbeeld Autovendi. In deze tekst krijg je gratis een aantal tips om jouw auto gemakkelijker te verkopen!


Hygiene

Het is vanzelfsprekend dat de staat van de auto invloed heeft op de opbrengst van jouw auto. Zo is het belangrijk dat de auto er netjes uitziet van de binnen en buitenkant. Een auto die van de binnenkant stinkt of er vies uitziet wordt niet snel verkocht, zorg er daarom voor dat jouw auto er netjes en schoon uitziet. Het schoonmaken is erg belangrijk, dit is namelijk de eerste indruk. Denk bij het schoonmaken voornamelijk aan de binnenkant, buitenkant en onder de motorkap.


Onderhoud

Het is van belang dat de technische problemen groot of klein opgelost worden voordat je jouw auto verkoopt. Mocht dit niet lukken geef de problemen van de auto dan aan. Het is handig om de onderhoudsgeschiedenis van de auto mee te nemen bij de verkoop. Zo heeft de (potentiële) koper een idee van welke onderdelen vervangen zijn en niet snel kapot zullen gaan.

 

Presentatief

Bij het verkopen van een auto is het internet tegenwoordig niet meer weg te denken, een foto zegt meer dan duizend woorden. Om aandacht te trekken van (potentiële) kopers is het van belang dat de foto’s er goed uitzien. Bij foto’s van buitenaf moet je vooral denken aan een neutrale achtergrond, bij interieurfoto’s moet je denken aan de spullen in de auto. Haal alle losse spullen uit de auto en stofzuig de auto grondig.  


 Dagwaarde berekenen

Om erachter te komen wat de waarde van jouw auto ongeveer is, is het handig om de kentekencheck te doen. Door middel van deze check wordt er een schatting gedaan van wat jouw auto ongeveer waard is. De waarde van de auto hangt natuurlijk wel van een aantal factoren af, die factoren worden hieronder weergegeven:

  • Het bouwjaar

  • De uitvoering

  • De kilometerstand

  • De hygiëne van uw auto (binnen en buitenkant)

  • De technische staat

Voor het verkopen van een auto is het belangrijk dat je met jezelf een minimale prijs afspreekt die je wilt hebben voor jouw auto.

 

Niet te vergeten!

  • Na de verkoop van jouw auto is het belangrijk om niet te vergeten de verzekering op te zeggen, dit zou namelijk zonde zijn van je geld.

  • Na de verkoop is het belangrijk dat jij een vrijwaringsbewijs meeneemt. Mocht je dit niet doen ben jij als het ware nog de eigenaar van de auto en draai jij voor alle gevolgen op.

Reacties

    Er zijn geen reacties.

Laat een reactie achter