Artikel

Gegarandeerd geld voor je auto? Zo doe je dat

01-08-2017 - 09:26:44 | El Coche
Gegarandeerd geld voor je auto? Zo doe je dat

Zo krijg je gegarandeerd een goed bedrag voor je auto. 

Iedereen die een auto verkoopt, wil dat het liefst zonder al teveel gezeik, zonder echt te hoeven onderhandelen en waar kan tegen een gegarandeerd bod. En dat is niet onmogelijk. AutoVendi.nl heeft op haar website een duidelijk verhaal over hoe je dit kunt realiseren.

Vergrootglas

Het punt is namelijk dat iedereen die interesse heeft in een auto en die auto gaat bekijken, dit met een spreekwoordelijke vergrootglas gaat doen. Je auto wordt van voor naar achter en van boven naar beneden onder de loep genomen, want wanneer er iets gevonden wordt wat niet vermeld stond in de advertentie, kan er lekker onderhandeld worden. Je bent immers "niet eerlijk geweest". Maar dat is te voorkomen. 

Auto verkopen tegen gegarandeerd bod

Wij helpen je met de tips van AutoVendi.nl op weg om je auto te verkopen tegen het in eerste instantie geboden bedrag. 

  • Maak je auto goed schoon. En dan hebben we het niet alleen over de buitenkant. Ook aan de binnenkant zul je je auto goed schoon moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan de naden van de portier bekleding of dashboard. Even met een kwastje er doorheen. Je auto ziet er als nieuw uit als je kruimels tussen de naden weghaalt. 2 minuten werk. 
  • Maak ook de kofferbak schoon en vergeet het motor compartiment niet. Haal blaadjes en andere viezigheid weg. De motorkap wordt namelijk altijd geopend.
  • Meld in je advertentie of de auto storingen heeft. Brandt er bijvoorbeeld een storingslampje? Is dit het geval. Laat je auto dan uitlezen en zoek uit hoeveel de reparatiekosten zijn. Je kunt dan besluiten om het te laten herstellen, of bij je advertentie te vermelden wat de reparatiekosten zijn. Zorg er dan ook voor dat de koper een uitdraai krijgt van de storing. 
  • Meld alle geluiden die je tijdens het autorijden hoort. Denk hierbij aan mechanische geluiden of piepje die je oorspronkelijk niet hoort te horen. Laat ook dit eventueel controleren, zodat je zeker weet dat er geen verborgen gebreken zijn.
  • Meld in je advertentie wanneer je auto voor het laatst een beurt heeft gehad en of het een kleine of grote beurt is geweest. Meld ook of er onderdelen vervangen zijn en wellicht hebben bij de laatste beurt aangegeven dat er bepaalde reparaties binnenkort aan zitten te komen.
  • Meld in je advertentie hoeveel sleutels je bij de auto hebt. Een nieuwe sleutel kost al gauw € 150,00 en meld of er een ingevuld onderhoudsboekje bij zit. Een auto zonder onderhoudshistorie is sowieso minder waard. Zeker wanneer de auto ingevoerd is, dan moet je al op minimaal € 1.000,- minder rekenen dan bij een auto met complete historie.
  • Meld in je advertentie of er in de auto gerookt is of dat er huisdieren in vervoerd zijn. 
  • Wil je zeker weten dat je auto goed is? Laat dan een aankoopkeuring doen bij een garage in de buurt. Het rapport kun je dan bij de advertentie plaatsen. 

Waar het op neerkomt is dat je een potentiële koper geen ruimte geeft voor onderhandeling. En daarnaast wil je natuurlijk ook gewoon dat je niemand beduveld met een auto waar verborgen gebreken aan zitten. Sterker nog, als verkoper heb je wettelijk gezien een mededelingsplicht. Je bent dus wettelijk verplicht om alle gebreken die op het door te verkopen product zitten. De koper heeft daarentegen een controleplicht. Maar als jij eerlijk bent over jouw product, dan krijg je gewoon het bedrag dat in eerste instantie geboden is op je auto. 

Je auto verkopen tegen een gegarandeerd bod kan via AutoVendi.nl. Zij werken met een strenge controle op je voertuig waardoor jij ook daadwerkelijk het geboden bedrag op je auto krijgt. Wil je meer weten? Kijk dan even op de website van AutoVendi.nl. Daar staan nog veel meer tips!

Reacties

    Er zijn geen reacties.

Laat een reactie achter