Artikel

Auto verkopen aan een particulier

14-07-2017 - 13:32:11 | Jill
Auto verkopen aan een particulier

Je auto verkopen aan een particulier is vaak riskant. Betaald de particulier wel? Komt de particulier na de proefrit wel terug? En zo zijn er nog vele vragen meer. Ik ga u uitleggen hoe u het beste uw auto kunt verkopen aan een particulier.

Voor de verkoop

Voordat je een afspraak gaat maken met de particulier, kan je het beste een verkoopovereenkomst opmaken. Hier zet je de overeengekomen prijs, de datum van aankoop, de kilometerstand, de naam, het adres van de verkoper en het adres van de koper en de staat van de auto en de plaatsing voor de handtekeningen op. Zorg dat je dit in tweevoud doet en dat je het met handtekening en al ontvangt voordat je de verkoop aangaat.

Ook kan jij een no-claim op laten stellen en laten bevestigen. Dit zorgt ervoor dat bij eventuele schade of mankementen dat de koper over het hoofd heeft gezien, jij niet achteraf aansprakelijk kan worden gesteld.

Tijdens de verkoop

De koper van de auto wil waarschijnlijk eerst een proefrit maken. Dit is veel voorkomend en ook heel normaal, maar er komt wel eens in het nieuws voorbij dat dit ook een manier is om een auto te stelen. Laat de koper daarom niet alleen een testrit maken in de auto. Ga er zelf bij in zitten of laat een familielid meerijden, als je het zelf niet vertrouwd. Tijdens de proefrit kan je het beste niet uit de auto stappen. Als de bestuurder zegt dat er problemen zijn buiten de auto, vertel ze dan dat je dat kunt bekijken wanneer je terug bent. Laat tijdens de proefrit het kentekenbewijs deel 3 ook thuis.

Wil de koper niet dat je meegaat met de proefrit? Dan kan je aangeven dat de auto beter te beoordelen is, als er meer gewicht in zit.

Vindt de koper toch nog iets wat jij over het hoofd heeft gezien? Bekijk dan samen wat de schade is en probeer er samen uit te komen. Je kan het beste de bekende problemen van de auto niet verzwijgen. Laat dit daarom ook bij in de koopovereenkomst opstellen, zodat je later geen gezeur heeft met de koper.

Na de verkoop

Voordat je naar het postkantoor gaat om de auto over te laten schrijven, kan je er het beste voor zorgen dat de koper al betaald heeft. Zo heb je later geen gezeur na het overschrijven van de auto. Ook kan je een soort bon maken voor de koper. Zet hierop: (eigen naam) heeft op (datum van de dag)(plaats)(bedrag) ontvangen van (naam koper) voor de auto (merk)(type)(uitvoering)(kenteken) Zorg dat dit ondertekent is en geef dit mee aan de koper. Ga met de koper mee naar het postkantoor. Let er hier wel op dat je deel 3 van het kentekenbewijs ook meeneemt. Je krijgt hier een vrijwaring.

Ga niet akkoord met een bankopdracht tot overboeking tenzij het een spoedoverboeking is die je gelijk kunt controleren. Heeft de klant geen geld bij zich? Laat hem dan geld halen bij de bank. Zit hij aan het dag maximum en kan hij jouw op het moment niet betalen? Laat de koper dan een paar dagen later terugkomen om de auto te betalen en schrijf de auto daarna pas over. Niet bang zijn dat de koper niet terugkomt. Als de koper de auto wil, dan komt deze zeker wel terug!

Reacties

  • zvnpreqfqv1 jaar geleden / antwoorden

    Auto verkopen aan een particulier
    zvnpreq fqv http://www.g2976o1d5 8lg176vg5r0bvf925cgk z6ds.org/
    azvnpreqf qv
    [url=http://www. g2976o1d58lg176vg5r0 bvf925cgkz6ds.org/]u zvnpreqfqv[/url]

  • pgktww1 jaar geleden / antwoorden

    Auto verkopen aan een particulier
    pgktww http://www.gp97744qp 3v1414a206lrjv77mcw9 duds.org/
    [url=http ://www.gp97744qp3v14 14a206lrjv77mcw9duds .org/]upgktww[/url]

    apgktww

Laat een reactie achter