Artikel

Geld besparen op een huurauto voor jouw vakantie

29-06-2017 - 14:22:36 | Jill
Geld besparen op een huurauto voor jouw vakantie

In veel landen zijn er geen strenge regels voor de bedrijven die auto’s verhuren! Ze kunnen bijvoorbeeld extra bedragen rekenen of extra geld over een bepaald type auto vragen waar jij niet voor gekozen hebt. Hier bespreken we hoe je geld kunt besparen op een huurauto!

1. Boek vroeg

Natuurlijk wil je graag de beste deal krijgen. Dit lukt het best wanneer je vroeg van tevoren je boeking al doet. Laat het dus niet afhangen van de laatste dag! Hoe later je boekt, hoe duurder het is.

2. Vol naar leeg

Pas op met de bedrijven die je vooraf laten betalen voor een volle tank benzine en de auto terug willen hebben met een lege tank. De brandstoffen die zij doorberekenen is een stuk duurder dan de brandstoffen bij de lokale pompstations. Je kan het beste zoeken naar een overeenkomst die je een volle tank benzine geeft, zolang je de auto ook terugbrengt met een volle tank.

3. Ontloop de tussenpersoon

Je ziet ze heel vaak. Reclames die willen dat jij een auto bij hen afneemt in het zoveelste vakantieland. Dit is vaak een tussenpersoon. Deze staat tussen jou en de verhuurmaatschappij. Wij raden aan dat wanneer je een auto huurt, dit direct bij de verhuurmaatschappij te doen.

4. Kinderstoelen

Wanneer je een kind hebt die een kinderstoeltje nodig heeft, kijk dan goed rond welke bedrijven hier weinig geld voor vragen. Soms is het zelfs goedkoper om je eigen kinderstoel mee te nemen.

5. Controleer het papierwerk

Wanneer je de auto ophaalt, moet je het papierwerk doet doorlezen. Over het algemeen geloven de meeste mensen dat het wel goed zit en daar zit je dus fout. Vaak staan hier nog dingen in, wat het bedrijf niet vermeld heeft. Vraag ook naar prijzen die je niet snapt, let ook op dat de boekingsbedragen hetzelfde zijn. Het is veel lastiger om geld terug te krijgen nadat je hebt getekend dan wanneer je het van tevoren al hebt gewijzigd.

6. De auto checken

Kijk de auto altijd na voordat je gaat rijden. Let er op dat iedere kras of deuk in het contract is opgenomen, het maakt niet uit hoe klein de kras of deuk is. Het is ook een goed idee om van tevoren foto’s te maken van de krassen en deuken. Zo kun je jezelf verdedigen als hiernaar wordt gevraagd wanneer je de auto weer inlevert.

7. Check de uitrusting

Kijk ook of alles aanwezig is, wat in de auto hoort te zitten. Denk hierbij aan het reservewiel, veiligheidshesje en extra lampen.

8.  Auto terugbrengen

Wanneer je de auto weer inlevert, moet je weinig problemen hebben. Let er daarbij wel op dat je foto’s hebt van alle 4 de zijkanten en maak een foto van de benzinestand aanwijzer.

Ik hoop dat je met deze tips veilig op weg kan met je huurauto!

Reacties

    Er zijn geen reacties.

Laat een reactie achter