Artikel

Tweedehandsauto kopen? Let hier op!

23-06-2017 - 17:52:51 | jill
Tweedehandsauto kopen? Let hier op!

Je bent op zoek naar een nieuwe auto, maar een splinternieuwe auto zit er voor jou niet in? Dan ga je op zoek naar een tweedehands auto! Maar hoe vindt je nou jouw tweedehands auto? Wij geven je hier nuttige tips bij het vinden van een goede tweedehands auto.

1. Ga altijd op zoek naar een auto dat past bij jouw wensen

Begin altijd met het zoeken naar een auto wat bij jou past! Vooral het merk en het model.

2. Waar kan je jouw tweedehands auto kopen?

Een tweedehandsauto kpen bij een autobedrijf geeft pas zekerheid wanneer het bij de BOVAG is aangesloten. Je hebt dan meer zekerheid met betrekking tot garantie en service, dan wanneer je een auto koopt bij een particulier of autohandelaar. Eventuele gebreken kan je ook bij hun verhalen. Het enigste nadeel aan een autobedrijf, is dat deze vaak duurder zijn.

3. Proefrit

Let er tijdens je proefrit op, dat je over verschillende soorten wegen rijd. Denk hierbij aan de stad, buitenweg en de snelweg. Hier kan je goed de auto testen, kijken of alles naar behoren werkt. Je kan ook een aankoopkeuring uitvoeren, ook al voelt de auto goed aan, wij raden het wel aan u aan om dit te doen.

4.autokosten

Een auto heeft ook kosten, check via de ANWB of de auto voldoet aan de kosten wat jij aankan.

5. De onderzoeksplicht

Een autobedrijf is verplicht om eventuele gebreken en mankementen te belden. Vraag hier vooral naar! Jij hebt zelf ook het recht om de auto te mogen onderzoeken, denk hierbij aan een proefrit of een aankoopkeuring. Dit kan je het beste laten uitvoeren door een onafhankelijke partij.

7. Het onderhandelen over de prijs

Onderhandelen over de prijs is altijd een goede keuze. Zo kan je de prijs naar beneden halen en dit is vaak goed mogelijk bij autobedrijven. Doe vooraf een goed onderzoek, weet wat de auto waard is.

Autoverkopers willen graag hun auto verkopen, dus vaak is de auto in een slechtere staat dan de verkoper jou verteld!

Als je er niet zeker van bent dat je het goed doet, kan je altijd iemand meenemen. Let er hierbij op dat het iemand is wat verstand heeft van onderhandelen of van auto’s.

Na de koop kan je niet meer onderhandelen. Let er dus op dat je de garantie en leveringsvoorwaarden hebt overlegd.

8. Levertijd en koopovereenkomst

Let op dat je een leveringstermijn afspreekt en deze ook in de koopovereenkomst vastzet. Wanneer jee een vaste datum hebt afgesproken, mag je de koopovereenkomst zonder gerechtelijke tussenkomst ontbinden wanneer de verkoper zijn afspraak niet nakomt. Dit geld wel bij een Bovag bedrijf, andere bedrijven hoeven zich hier niet aan te houden.

9. Garantie op je aankoop

Garantie is niet altijd vanzelfsprekend, let er dus op dat je dit opneemt in de verkoopovereenkomst en dat je dit goed bespreekt met de verkopende partij. Wanneer er mankementen ontstaan binnen de garantie periode, kan je dit herroepen bij de verkoper.

10. Overschrijven van het kentekenbewijs

Het overschrijven van je auto kan bij een RDW aangesteld kentekenloket. Op de site van de RDW kan je adressen vinden waar jij de auto kan overschrijven.

11. Verzekering en vrijwaringsbewijs.

Je bent verplicht je auto te verzekeren, nadat de auto op jouw naam is gezet. Wanneer je de auto hebt ingeruild moet jij je vrijwaringsbewijs niet vergeten.

Veel succes met het kopen van jouw tweedehands auto!

Reacties

Laat een reactie achter