Artikel

Autodealers moeten vanaf vandaag eerlijker zijn over de prijzen

01-11-2016 - 14:20:26 | Beheer
Autodealers moeten vanaf vandaag eerlijker zijn over de prijzen

Vanaf november 2016 kunnen merk importeurs in de autobranche een boete verwachten bij het niet juist vermelden van de prijzen op een nieuwe auto.

Volgens de ACM (Autoriteit Consument & Markt) verhogen de kosten om de auto zogenaamd rijklaar te maken (kosten rijklaar maken) de verkoopprijs tot wel € 1500,00 per auto. Deze conclusie was eenvoudig te trekken na het controleren van de advertenties van nieuwe auto's.

De ACM vindt dat het voor een consument tijdens het zien van een advertentie duidelijk moet zijn voor welke prijs de auto gekocht kan worden. En omdat de importeurs grotendeels verantwoordelijk zijn voor de landelijke marketing, worden zij hier ook verantwoordelijk voor gesteld. Vanaf 1 november 2016 kunnen importeurs dus een flinke boete verwachten als zij niet eerlijk adverteren.

Kosten rijklaar maken

Wat zijn die kosten nou eigenlijk? Denk hierbij aan kenteken leges, recyclingbijdrage, het verwijderen van verpakkingsmateriaal, transportkosten, radio monteren, vloeistoffen controleren, wassen etc.

In de Nederlandse wet staat duidelijk dat kosten die onvermijdbaar zijn bij een product, moeten worden opgenomen in de prijs waarmee geadverteerd wordt. Tot nu toe is dat niet gebeurd en dat is misleidend vindt de A.C.M.

In eerste instantie wordt de focus gelegd op nieuwe auto's en de hoop is dat het doorgezet kan worden naar de occasionmarkt.

Wat vinden jullie?

Bij Auto Verkopen Blog zijn we erg benieuwd naar jullie bevindingen hierover als particulier en zien jullie al verandering? Heeft het bijvoorbeeld effect op je onderhandelingsmethode? We denken dat andere lezers hier ook wel benieuwd naar zijn.

Reacties

  • YBBVPy7 maand geleden / antwoorden

    Twenty four hours later mouse aortic SMCs were stimulated by porcine pancreatic elastase 1 unit mL; Sigma Aldrich, PDGF BB R and D Systems; Minneapolis, MN or representative vehicle for 24 hours cialis 20mg

Laat een reactie achter