Artikel

Je auto verkopen via een advertentie op Marktplaats

08-06-2017 - 12:52:28 | Jill
Je auto verkopen via een advertentie op Marktplaats

Adverteren via Marktplaats om je auto te verkopen, waarom zou jij dit doen? Wanneer jij er over denkt om je auto te verkopen is Marktplaats de meest logische stap om je 2de hands auto te verkopen. Tegelijkertijd kan je je auto binnen twee weken na plaatsing ook nog eens online verkocht hebben. Hoe lager jij de prijs houdt, hoe sneller de kans op een reactie van een mogelijke koper. Het enige nadeel aan Marktplaats is dat ze €15,- rekenen voor een advertentie wat maar 2 weken blijft staan.

Wat veel mensen niet weten, is dat je ook je auto via een online platform zoals Autotrader.nl kan verkopen. Dit platvorm vraag ook een bedrag voor het adverteren van je auto voor twee weken. Dit is alleen wel een stuk minder als marktplaats, namelijk €6.95. Wil je jouw auto echt snel verkopen? Dan kan ik je aanraden jouw auto op beide platformen aan te bieden!

Gratis je auto verkopen?

Dit is ook heel goed mogelijk en tevens de 3de optie! Er zijn meerdere online autoverkoopplatformen en deze zijn allemaal geheel gratis voor jou. Een paar voorbeelden van deze online platformen zijn speurders.nl2dehands.nl en Autoscout24.nl. Maar met deze online platformen moet je niet verwachten dat het veel kopers voor jou auto oplevert. Natuurlijk heb jij geen zin om maanden te wachten op jouw auto, maar deze platformen zijn relatief niet heel bekend. Alleen autoscout24 maakt veel reclame op tv, daardoor heeft deze wel een hoog hoogste bezoekersaantal.

Je kan het beste de advertentie vlak voor het weekend plaatsen, dit omdat de meeste mensen in het weekend pas kijken op marktplaats of de andere online platformen.

tips voor het plaatsen van een advertentie.

 • Omschrijf het merk, model en uitvoering in de titel
 • Indien er nog ruimte over is in de titel kan je hier het beste nog specificaties plaatsen(denk aan apk of pk's)
 • Schakel de optie om te bieden uit, geïnteresseerden bellen normaal gesproken.
 • De eerst zichtbare foto kan het beste een foto zijn van de voorzijde met een deel van de zijkant er bij op.
 • Plaats aan de bovenzijde van de advertentie de APK datum en onderhoudsgeschiendenis
 • De gebreken of zwaktepunten van de auto kun je het beste onderaan plaatsen.
 • Baseer je verkoopprijs op gelijksoortige auto's, die ook op marktplaats te vinden zijn. Kijk hierbij naar bouwjaar, kilometerstand, onderhoud en schade. Iedere schade kan vraagprijsvermindering betekenen.
 • Zijn er nog specifieke opties? Plaats deze dan ook! opties zoals Xenon verlichten, origineel navigatie of lederen bekleding kunnen de vraagprijs verhogen!
 • Als laatste moet je niet vergeten om een opsomming van de overige opties te maken, belangrijke opties hierbij zijn de airbags, stuurbekrachtiging, airco en de boardcomputer. Ook is het verstandig om de transmissie en de brandstof te vermelden.

Laat een comment achter met jouw bevindingen! We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met verschillende auto verkopen websites.

Reacties

 • Hansie han3 jaar geleden / antwoorden

  Gewoon je auto inruilen!

  bfykngykzl3 week geleden / antwoorden

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

 • Jerry3 jaar geleden / antwoorden

  Ik vind Autoscout wel oké. Het enige nadeel is dat je altijd door Nigerianen wordt benaderd die zogenaamd met Paypal willen betalen. En op Marktplaats wordt je alleen maar gebeld door buitenlanders die eerst heel hoog bieden en als je ze toch langs laat komen dan begint het gezeik over de prijs en ze blijven maar doordrammen.

Laat een reactie achter