Artikel

Ook op N-wegen ben je binnenkort de Sjaak!

14-02-2017 - 09:35:51 | El Coche
Ook op N-wegen ben je binnenkort de Sjaak!

Ook op N-wegen mag jij straks slaapverwekkend voor je uit staren dankzij de nieuwe melkkoe van de overheid!

Binnen nu en twee jaar komen er trajectcontroles op een aantal provinciale wegen in Nederland. Tot op heden werd het enkel op snelwegen gebruikt. 

Door het grote aantal verkeersdoden op provinciale wegen vindt VVN het een goed idee om nu ook boetes uit te gaan schrijven op onze N-wegen. Er wordt gedacht dat het grote aantal verkeersdoden komt door snelheidsduivels.

Als je het mij vraagt ligt het meer aan andere dingen. Denk hierbij aan die vervelende auto die 60 voor je rijdt na een onwijs lange dag werken en iedereen ophoudt. Dan ga je inderdaad geïrriteerd inhalen en bij jij opeens een snelheidsduivel. Of misschien komt het doordat deze wegen ontzettend slecht verlicht zijn. En sterker nog, omdat je maar 80 kilometer per uur rijdt en er geen gang in de zaak zit, kan ik het me prima voorstellen dat er (domme) mensen zijn die toch even op hun mobieltje gaan kijken of dat mensen gewoon in slaap vallen. Maar nee, het ligt aan de snelheidsduivels.

Ik weet nog dat er onlangs in het nieuws werd verteld dat agenten te weinig boetes uitschrijven. Agenten weigerden namelijk om verkeersboetes te misbruiken om de schatkist van de overheid te vullen. Nou, daar heeft de overheid dus een mooi alternatief voor bedacht en ze weten het goed te marketen door het aantal doden en snelheidsduivels in hun campagne te gebruiken. Dat levert namelijk geld op, de wegen veiliger maken kost geld.


Reacties

    Er zijn geen reacties.

Laat een reactie achter