Artikel

Tijd voor je rijbewijs? Hier moet je op letten!

29-01-2017 - 09:16:14 | Beheer
Tijd voor je rijbewijs? Hier moet je op letten!

Eindelijk is het dan zover. Je bent 16,5 jaar en je mag beginnen met rijlessen! Waar moet je dan eigenlijk op letten?

Tegenwoordig mag je al beginnen met je rijbewijs als je 16,5 jaar bent. Inderdaad, 16,5 jaar! Dit komt doordat de overheid is begonnen met een experiment wat over is gewaaid van Duitsland. Ook wel 2toDrive genoemd.

Met 2toDrive mag je vanaf je 17e al examen doen en als je slaagt mag je totdat je 18 bent onder begeleiding autorijden. Onwijs tof natuurlijk maar belangrijk is natuurlijk om er in eerste instantie voor te zorgen dat je de juiste rijschool kiest die jou helpt om snel en in één keer te slagen.

Hoe goedkoper het uurtarief, des te beter?

Nee, zoek alsjeblieft niet naar de rijschool met het goedkoopste uurtarief. In de meeste gevallen is goedkoop hier ook duurkoop. Deze rijscholen zijn vaak namelijk teveel bezig om zoveel mogelijk informatie in een korte les te proppen wat ten koste gaat van de les kwaliteit. Uiteindelijk zul je dan veel meer lessen nodig hebben en dus veel duurder uit zijn. Het goedkoopste uurtarief per rijles zou dus geen zware factor mogen zijn tijdens het afwegen van een beslissing.

Kijk ook niet naar wie de meeste likes of het meest actief is op andere Social Media. Sommige rijscholen zijn namelijk erg actief op Social Media maar dat wil niet op voorhand zeggen dat ze ook daadwerkelijk goed zijn. 

Het beste wat je kunt doen is gewoon een paar proeflessen doen bij een aantal rijscholen in de regio. Uiteindelijk gaat het namelijk gewoon om de rij instructeur. Die moet jou namelijk vertrouwen geven en jij moet uitzoeken wie jou het snelst op je gemak laat voelen. Des te meer vertrouwen jij hebt, des te sneller jij af kunt gaan rijden. En hoe sneller jij af kunt rijden, hoe goedkoper jij uit bent.

De Goedkoopste Autorijschool gevestigd in Rotterdam is hier een mooi voorbeeld van. Zij zijn bijvoorbeeld niet de goedkoopste als het gaat om losse rijlessen. Maar doordat zij hun focus leggen op de kwaliteit van de lessen, zul je uiteindelijk snel af kunnen rijden. Aan het eind van de rit zul je dus veel goedkoper uit zijn bij een rijschool met een hoger uurtarief dan bij een prijsvechter die alleen op zijn centen moet letten. 

Wil je dus gaan beginnen met rijlessen? Ga dan absoluut een aantal proeflessen aan bij verschillende rijscholen. Het is zeker de moeite waard en het zal je een hoop in de kosten schelen uiteindelijk. En niemand zit overigens te wachten op een rij instructeur die in je oren loopt te tetteren. Daar heb je al een schoonmoeder voor. 

Reacties

    Er zijn geen reacties.

Laat een reactie achter